HALVAVARVET.SE
S/Y Dory's öden och äventyr


Hem    Bakgrund    Besättningen    Projektet    Gästbok    Rutten    Skepps(b)logg    Bilder


 

 
 

Du är välkommen som besättning på Dory!
Jag och Mårten har kommit fram till att tre förmodligen är bättre än två, så om du vill följa med som matros på någon delsträcka så får du gärna höra av dig. Börja med att skicka e-post till marcuskrell@gmail.com så tar vi det därifrån.
 

Marcus Krell

Marcus är fanatisk när det gäller båtar och havet.
Har som längst seglat till Gotland, och det bara en gång med egen båt. Erfarenheterna från segling innefattar familjesegling sedan 7 års ålder, sommarvecka två år på scouternas skolfartyg Biscaya och lite chartersegling i Nya Zeeland.

Marcus studerade innan resan till att bli civilingenjör i energisystem vid Uppsala Universitet, och har 1½ år kvar när detta projektet kommit till sin ände.

Han är oftast glad och skämtsam, men är spänd på att få se hur han ska klara av att föra kommandot över andra, och ansvara för deras liv i en eventuell nödsituation ombord. Mest av allt ser han fram emot att få se stjärnhimlen ute
på Atlanten bortom alla mänskliga ljus.

 

Mårten Einarsson

Mårten kan inte mycket om båtar eller havet. Seglingserfarenheterna spänner över en kvällssegling i Stockholms hamn och en helg med Marcus ombord på Dory. Även om han inte delar kaptenens överdimensionerade passion för långsegling så är han en vagabond i själ och hjärta med betydligt fler reseerfarenheter än honom. Resa är kul, så varför inte med båt?

Även Mårten läser till civilingenjör i energisystem, i samma klass som Marcus. Eftersom Mårten inte riktigt vet vad han kommer tycka om långsegling så har han sagt att han följer med minst till december, och sedan får vi se.

 

Gustav Gabinus

Gustav mailade Marcus efter att ha läst om Dorys tänkta äventyr på hemsidan. Han mönstrade sedan på i Cuxhaven i östra Tyskland och är nu med på båten. Efter att ha åkt hem till Sverige för att fixa med lite ärenden för en tid har Gustav nu kommit tillbaks till Dory lagom till Biscaya-överfarten.

Gustav kommer färsk från seglargymnasiet på västkusten och sitter trots sina väldigt unga 18 år inne med i särklass mest segelerfarenhet och kunskap ombord. Han har själv lite planer på en liknande resa och ser detta som lite prova-på.

 

Klär (a.k.a Clare Lee)

Paying crew on the (originally norweigan) boat Lista Light, Krell and Gustav met her in the marina of la Coruña. As she is a really nice person and had a bit of spare time on her hands, she joined the adventures of Dory for a few days cruising down the coast to Porto.

 

 

 

 

 

Filmteamet (Markus Bergman, Glenn Falkhäll)

Macke är från början kompis med Kapten Krells äldre bror och hade därigenom hört talas om Dorys tänkta resa. Detta gav inspiration till att göra sitt examensarbete tillsammans med Glenn till en dokumentärfilm om oss ombord, båten och sådant. De flög ner till Teneriffa och var med oss ombord i en knapp vecka (under vilken de faktisk fick vara med om en hel del). Till alla intresserade kan tilläggas att de lovat ett release-party till sitt mästerverk.

 

 

 

Alex(andra) Sjöblom

Kommer från Åland, en del av Sverige som råkar ligga i Finland. Detta tydliggörs av att hon inte talar sitt eget modersmål... Mönstrade på i Admirality Bay, Bequia. Vi har som mission att under hennes tid ombord bota henne från den alvarliga sjukdomen Vegetarianism som hon lider av. Bor i en stuga vid havet och livnär sig på att sälja spikmattor att sova på. Har fått hela besättningen att gå på glödande kol, med varierande resultat.

 

 

 

Sanaa Safire

Sanaa är skåning med rötter i Marocko. Hon hittades av Sun Chasers besättning på Guadeloupe där hon valde att hoppa på en båt med en okänd svensk kille i stället för att vara servitris i denna strejkande franska koloni. Sanaas seglingserfarenheter innefattar en tre dygn lång färjeresa från Frankrike till Marocko. Om det nu räknas... Bidrar med mycket matlagning ombord till Kaptenens stora förtjusning.

 

 

 

 

 
   

 

Kontakt:    marcuskrell@gmail.com             +46-70-156 82 44