HALVAVARVET.SE
S/Y Dory's öden och äventyr


Hem    Bakgrund    Besättningen    Projektet    Gästbok    Rutten    Skepps(b)logg    Bilder


 

 
 

De hamnar som vi låg i, och dess ungefärliga dygnspriser. Generellt är tippset att det går oftast att ankra överallt. Så gör man i Karibien, så det är bara att vänja sig. Och det är billigare. Annars är det bäst att leta efter båtklubbar, som oftast är mycket hjälpsamma och priset är hälften av kommersiella marinor.
Klicka på en hamn för att läsa mer om den.

Smygehamn          140:-
Kielkanalen           €8
Cuxhaven             (€2 för att låna cyklar med kärra.)
Norderney            €15 första natten, sedan €22 pga turistskatt.
Delfzijl                  (Bara inlopp till kanalerna. Finns en marina på sjökortet.)
Groeningen           Gratis innan första bron. Marina innanför om man vill ha bekvämligheter.
Leeuwarden          Gratis innan första bron. Såg ingen marina, men det kanske fanns.
Amsterdam            €1/m på båtklubben Aeolus.
Capelle                  €0,80/m. Vi lade till före bron. Gratis, men man kommer inte iland.
Willemstad             €8
Vlissingen               €15 (gratis trådlöst internet)
Cameret sur Mer    €15
A Coruna               €15 (marinan inte färdig)
Kap Finisterre        (naturhamnar)
Leixoes                  (ankrade i hamnbassäng)
Figueira da Foz      €22
Peniche                  (ingen i hamnkontoret)
Cascais                  €15 (lågsäsong from oktober. Annars ca €22)
Porto Santo           €15 för brygga, €10 för boj. Ankring utanför gratis.
 

Vi började resan i Arkösund och dagseglade oss ner genom skärgården till strax norr om Kalmar. På den här sträckan låg vi bara i naturhamnar, och det beror ju helt och hållet på vindarna vad man ska välja.

Från Kalmar seglade vi direkt till Smygehamn, som är Sveriges sydligaste hamn. Åk inte hit! Det var det minsta, trängsta, skitigaste och äckligaste hamn jag har varit i. Det var svårt att komma in och hitta en plats. Hamnvattnet såg ut och luktade som avloppsvatten. Då och då bubblade det upp kokor med halvrutten tång som gjorde stanken än värre. Det finns andra hamnar på sydkusten som man kan välja.

Härifrån seglade vi direkt till Kiel. Det är gott om fartygsleder/separationszoner som är utmärkta i kortet och man ska hålla väl undan från dem. Vi fick en strålkastare på oss av ett fartyg som antagligen tyckte vi var för nära och ville ha extra koll på oss. Inseglingen till Kiel är fin, och när man väl hittar slussen in till kanalen så är den tydlig. Som fritidsbåt ska man åka i den högra slussen.

Vi lade till och gick upp till kanalens "turistdel", där vi lyckades få lite information om själva slussningen. Detta är inte riktigt nödvändigt. Vänta utanför slussportarna tills de öppnas och åk sedan in. Om man inte vill puttra runt framför portarna så kan man lägga till tillfälligt utmed en brygga precis bredvid. När man åkt in i slussen så förtöjer man mot flottar som sedan följer med. Man behöver alltså inga långa tampar. Själva slussarna finns bara till för tidvattenutjämning, och slussningen är sällan mer än en meter. Vi slussade max en decimeter. När man förtöjt klättrar en person upp till kontrolltornet som är mellan slussarna. Här betalar man (jag tror det var ungefär €12) och får information om kanalen.

Det är förbjudet att åka efter att det blivit mörkt. Vi kom in på eftermiddagen, och lagom till solnedgången så lade vi till vid en båtklubb som låg under en enorm motorvägsbro. Den låg in som på ett stickspår från kanalen, men det går inte att missa vare sig på sjökortet eller i verkligheten. Detta var ett lyckoslag för oss, då vi kom i kontakt med lokalbor som hjälpte oss att reda ut när vi skulle åka för att fånga tidvattnet på andra sidan. Dessutom var det billigt (€6-8).

När man kom ut ur Kielkanalen så är nästa naturliga stop Cuxhaven. För att komma dit så åker man en bit i Elbes delta, och här möter ström tidvatten. Det är konstiga vågor och kommer man så att man har tidvattnet mot strömen så kan de bli riktigt höga, branta och otäcka. Samtidigt ska man komma ihåg att om man har tidvattnet med sig så kan det lätt vara över fyra knop.

Vi lade till vid Cuxhaven Yachtclub marina, som är det näst sista inloppet på sjökortet (N 53 52,43   E 8 42,49). Hamninloppet är en ganska liten öppning i en Ro Ro-kaj/stålvägg på vänster sida, och har man tidvattnet med sig så gäller det att pricka rätt och att motorn inte lägger av. Ta ner seglen i god tid. Vi höll på att missa helt, för att vi fick ner seglen och igång motorn när vi var tvärs öppningen. Vi lade oss längst ut på den inre bryggan. Enklast är att leta efter andra utländska flaggor och lägga sig vid dem. Gå sedan och prata med hamnkaptenen om man har valt en bra plats. Väder och vind var sådan att vi inte låg en natt utan gav oss iväg igen på kvällen. Vi fick ligga gratis under de timmar vi var där, men de bad om lite bidrag då vi lånade ett par cyklar med kärra för att bunkra. Vi betalade då €2, och jag tror att hamnavgiften låg på omkring €10.

Cuxhaven i sig är en mycket liten ort. Det finns ett Lidl om man vill bunkra, men diesel måste man hämta i dunkar. Det kanske finns en sjömack i den andra marinan, men jag vet inte... Efter en dag här så har man nog sett allt. Särskilt om man har cykel.

Från Cuxhaven var tanken att vi skulle segla direkt ner till Haag, men vädret vred mot oss. Vill åter påpeka det här med trafikseparering. Vi hade ett bra kryssben och såg inga fartyg så vi åkte in i trafiksepareringszonen. Väldigt snabbt så fanns tyska bundespoletzie i en helikopter ovanför oss. Fick höra sedan att det borde ha kostat oss €1000. Fick också höra att en som ankrat utanför en marina i Tyskland fick liknande böter då han inte hade dagersingal för ankarliggare uppe (ett svart klot).

Vi tvingades in mot de nordfrisiska öarna, vilket är en ökedja vid nordvästra hörnet på Tyskland och norra Nederländerna. Vi kom in till ön Norderney, som var väldigt trevlig, men man förstod att det var en lite lyxigare spa-semesterort. Rätt trevligt, och hade vädret varit bättre så hade det säkert varit trevligt att hyra cyklar och åka runt. Kommer ni hit så måste ni leta upp baren Wind Jammers. Supermysigt ställe och bartendern hjälpte gärna till med drinklistan trotts att hon bara kunde tyska och inte vi... Tyvärrr kommer jag inte längre ihåg vad havtorn hette på tyska. Men rostfri kätting är "rostfrei kette". Jag kommer inte ihåg om här fanns en sjömack eller ej.

Marinan var fin och hamnkaptenen (i vegamössa!) mycket trevlig och hjälpsam. Första natten betalade vi i storleksordningen €15, men andra dygnet på någon av (åtminstone de tyska) frisiska öarna så måste man betala en turistskatt för varje person. Då blev avgiften närmare €25. Vi tyckte det var dyrt och ville därför vidare, men det blåste SV kuling, och prognosen var densamma för minst en vecka. Hamnkaptenen tipsade då om att man kan gå igenom hela Nederländerna på kanaler med masten uppe.

Sjökorten stämmer inte jättebra innanför de frisiska öarna, såvida de inte är nyare än ett halvår enligt de nederländare vi senare träffat. Sandbotten och de kraftiga strömmarna och tidvattnet gör att bottenstrukturen ändrar sig ofta och mycket. Prickningen var dock ändå ganska tydlig med massor av björkslanor. Fick senare reda på att liksom prickar är röda eller gröna så var principen med björkprickningen densamma men med eller utan grenar i stället för färger. Vi körde efter pinnarna och följde annars efter fiskebåtar och färjor, samtidigt som vi hade koll på vårt sjökort eftersom den generella dragningen av lederna fortfarande var densamma.

När man kommer nära den nederländska kusten ska man vara lite extra uppmärksam. När vi gick in mot Delfzijl där kanalerna börjar så valde vi att ta en farled som gick närmare kusten för att slippa alla fartyg i den stora leden. GÖR INTE DET! Det var först när vi närmade oss slutet på leden som vi såg att djupsiffrorna låg omkring 0,2 meter. Den här leden gick med andra ord bara att åka vid högvatten, och tidvattnet var på väg ut. Vi hade tur och klarade oss med bara en uppkörning på en sandbank. Kolla med andra ord hela rutten ni tänker åka, eller håll er i de stora farlederna.

När man kommer till Delfzijl så har de en mycket lång vågbrytare som man ska runda, och sedan är det nästan som att åka i en kanal i nästan 2,5 nm innan man kommer till slussarna. Vi kom fram vid sjutiden och ropade upp "harbour control" på VHFen. Jag kommer inte ihåg om de stängde slussen på kvällen, men vi kom in. Mårten gick och pratade med slussvakten som knappt kunde engelska. Det vi klurade ut däremot var att vi kunde fortsätta kanalen hela vägen till Groeningen, men där fanns en bro som inte skulle öppna förrän nästa morgon.

Det var som att åka motorväg ända till Groeningen. Innan staden fanns en korsning, och har man ingen mast så kan man svänga höger. Har man mast så måste man igenom staden, vilket är rakt fram. Vet inte vart man hamnar om man svänger vänster. Vi körde rakt fram tills vi såg bron, och rakt nedanför bron så fanns en liten parkeringsplats, vid vilken det fanns plats för 2-3 båtar att lägga till. Gratis. Sedan har man 5 minuter att gå in till centrala Groeningen. En bit innanför bron fanns en marina/båtklubb som jag antar att man kan lägga till vid, men det kostar ju mer än gratis...

Groeningen var en vacker liten stad med mycket broar och kanalstråk. Men vi kom sent och åkte tidigt, så vi såg inte mer än själva stadskärnan.

Vi fick guidning av en brittisk båt som köpt en kartbok/brotabell/guidebok för Staande Mastroute. Det är egentligen ganska enkelt och ofta skyltat. Följ annars andra båtar med masten uppe, om du inte vill köpa boken (eller kontakta mig för kopior). Kanalfärden i sig är gratis, och alla broöppningar på landsbygden lika så. Om broarna inte öppnar sig automatiskt så kan man antingen trycka på en knapp vid väntförtöjningsstolpar innan varje bro, eller ropa på den VHF-kanal som finns på en skylt vid varje (de flesta?) bro. De orter man passerar tar en avgift för att öppna sina broar. Avgiften står på första brons brovaktskur och ligger på €2-6. Se till att ha gämna pengar, för betalningen går till genom att brovakten skickar ut en träsko på ett metspö till båten, vilken man lägger jämna pengar i. Kul!

Om man kommit längre till havs så kan man gå in i kanalerna mitt på Nederländernas nordkust. Man går in mellan de nordfrisiska öarna Schmiermonnikoog och Ameland in i sjön Lauwersmeer. Men jag har inte åkt här själv, så kolla med slusspersonalen vart man åker sen.

 

 

Vårt nästa stopp var i Leeuwarden. Även här kom vi till en bro som var stängd för kvällen, och vi lade till mot kanalkanten. Man kan ligga på båda sidor, men det finns inget att förtöja i på ena sidan, så man får ta det försiktigt med masten och lägga sig på högersidan som har en rad med träd. Leeuwarden är en studentstad, och jag vill minnas att vi gick inåt stan en sväng, men inte såg så mycket intressant.

 

 

Vi åkte vidare och kom följande kväll till sjön Ijsselmeer som ligger mitt i Nederländerna. Våra guider stannade, så här finns väntbryggor att ligga vid, och säkert en marina/båtklubb i närheten. Vi gjorde en nattsegling över sjön. Sjön delas av en vall mitt i som det går en väg på. Väldigt annorlunda att se bilstrålkastare åka över vattnet framför båten. I varje ände av vallen finns en sluss, och de är öppna dygnet runt om jag inte minns fel.

I andra änden av sjön ligger Amsterdam. Vi fick tips från våra tidigare guider att det i Amsterdam fanns en båtklubb som hette Aeolus. Det var ett av de bästa tipsen vi fått. Båtklubben ligger verkligen centralt. Om man följer vattnet ett par hundra meter så kan man ta en gratis färja över kanalen/hamnen, och då är man precis vid Amsterdams centralstation. Man betalar €1/m och natt på Aeolus. Jag har för mig att det var myntdushcar, men det fanns en dator vi kunde använda för att kolla vädret, och medlemmarna i klubben bjöd på äppelkaka. Precis bakom båtklubben fanns det en stormarknad, så jag kan verkligen inte se varför man skulle vilja ligga någon annan stans i Amsterdam. Aeolus är utmärkt i kartboken "Staande Mastroute". När du lämnar Ijsselmeer så kommer först en bro och sedan en sluss, som båda öppnar dygnet runt. Innanför dessa kommer en rad med röda och gröna bojar, och direkt till höger efter den sista röda (IJ10) ligger Aeolus.

När man ska vidare från Amsterdam så har man två alternativ. Antingen så kan man åka när man vill och då fortsätta kanalen västerut runt Amsterdam och genom orten Haarlem. Om det passar sig bättre så kan man annars åka nattkonvojen genom Amsterdam. Vi valde det alternativet. För att inte störa trafiken i Amsterdam så öppnar man alla broar bara en gång per dygn. Man fortsätter en bit förbi Aeolus, ca 2nm runt ett hörn, och hittar sedan en liten hamnbassäng (i höjd med röd boj IJ2) med en sluss på vänster sida. Jag är ganska säker på att denna kanalväg heter Westerkanaal, och enligt min bok så lyssnar de på kanal 22. Fråga på Aeolus om ni ligger där.

Här ska man vara före kl 22 på kvällen. Gå upp till slussvakten och betala ca €12 och sedan blir man insläppt genom slussen. Slussvakten talar om vilken VHF-kanal man ska lyssna på, och sedan ropar de och väcker en när det är dags att åka, någon gång mellan midnatt och tre på morgonen. Sedan går en konvoj från varje ände av Amsterdam och brovakten cyklar med och öppnar allteftersom man åker. En dryg timme senare är man igenom Amsterdam och kan fortsätta.

Vi fortsatte tills det kom en bro som inte öppnades, och lade som valigt när så var fallet till utmed kanalkanten. Brotiderna varierar lite, och om man inte läser på ordentligt så är det bra att vara uppe klockan åtta så är man beredd om bron går upp. Vi missade första öppningen här, och bara på grund av tur klarade vi en järnvägsbro lite senare i och med det.

Nästa stop vi gjorde var i staden Capelle, strax före Rotterdam. Vi han inte med sista broöppningen, och här kunde man bara lägga till vid små väntbryggor som sedan inte hade kontakt med land. Vi vill gå till puben, så vi förtöjde vid en parkeringsplats ett par hundra meter uppströms. Hade vi haft en skeppsplanka så hade vi kanske undvikit gelcoatskador. Men vi hade det trevligt på Café 't Anker. Kommer man förbi bron (till kl 20, 18 på sön) så finns det två marinor som kostar €0,80/m och natt.

Härifrån åkte vi förbi Rotterdam på insidan och kom fram till Willemstad. Även här ska man välja båtklubbens marina, som är den första att svänga in i. Den är mysigare, billigare och ligger mer central än den kommersiella. Om jag tolkar min guide rätt så kostar det €0,36/kvm, vilket blir ca €7 för Vegan och det känns rimligt. Trevligt hamnkapten som hjälpte till med väder. Willemstad är en pluttig och jättemysig stad. När du är inne i själva centrum så finns det en liten ränna där det ligger stora motorbåtar. Här hittar du båtaffären och gratis trådlöst internet. Det finns en liten mataffär och när vi var där fanns det en köttbil på torget.

Nu är kanalsystemet slut. Du är ute i Zeeland som är en del av Nederländerna som domineras av ett antal långsmala sjöar som går i östvästlig riktning. Mellan sjöarna finns det slussar och kortare kanaler. Från de flesta sjöarna kan man komma ut i Nordsjön igen, men vi gick så långt vi kunde inne i landet på grund av vädret. Du får hitta din egen väg. Fråga lokalbor och seglare ni möter. Jag kan bara rekommendera Veerse meer som var väldigt vackert om än inte den närmsta vägen. Här fanns det till och med ett par öar som man kunde lägga till vid.

 

Vi fortsatte sedan i kanal från Veere via Middelburg till Vlissingen. Här hade vi tänkt att ligga över natten, men vi tyckte att €15 var för saftigt. Dessutom skulle man betala för vattnet, men eftersom man betalade per 100 liter så kunde vi fylla upp på det som var kvar från någon annan. Här fanns gratis trådlöst internet, och Mårten lyckades hitta ett Lidl. Jag var aldrig iland. Härifrån är det sedan bara en sluss så är man ute på havet igen.

Vi sträckseglade sedan hela Engelska kanalen, så jag har inga tips att ge på hamnar här. Fick dock höra från britterna själva att så vida du inte tycker om att slösa hutlösa pengar på att få ankra i en sumpig hamn så ska man hålla sig borta från England om man har båten med sig.

Vi stannade så småningom i staden Cameret sur Mer. Ungefär 10 nm in i en vik ligger Brest som är mer känt som hamnen man går från när man ska korsa Biscaya. Om man ska ligga länge och vänta på bra väder så är det säkert bättre att vara i Brest, då det är en större stad. Om man bara ska in och bunkra eller ligga ett fåtal nätter så rekomenderas Cameret. Det är en mysig liten fransk småstad med smala gator. Tydligen känt för konst. På Guadeloupe träffade jag en stråkmakare från Cameret... Lite mysiga pubar, en och annan mataffär och gratis trådlöst utanför restaurangen längst in i hamnbassängen.
 

Det finns två marinor som kostar lika mycket, €16 för oss. Att köra två tvättmaskiner och torktumla kostade lika mycket. Man kan även ligga på boj för €10, men då kan man lika gärna ankra i stället. Så gör man från och med Karibien, så det är lika bra att vänja sig. Men tänk på att det är 3-4 meter tidvatten här. Det finns en sjömack i marinan, men det är betydligt billigare att gå till macken i byn och bära dunkar. Det sparade man ett par kronor litern på. Gazole är franska för diesel.

När man ska söderut från Cameret eller Brest så ska man förbi en udde utanför vilken det ligger en ö, Ile de Sein, som ligger i ett 10 nm långt område med grund. I och med tidvattnet så blir det kraftiga strömmar här, så fråga folk i hamn, eller kolla i en pilot book innan ni ger er av.

Över Biscaya seglade vi sedan till A Coruna, eller La Coruña beroende på om man väljer Galicisk eller Katalansk stavning. När man kommer förbi pirarmen så finns det en helt nybyggd marina till höger, och bredvid den finns en båtklubb. Marinan var inte helt färdig när vi var där, så priset på €15 per natt är nog högre nu. Jag har för mig att båtklubben tog ungefär lika mycket. Vi betalade för två nätter och låg fyra. Vet inte om de såg mellan fingrarna eftersom marinan inte var klar, och det knappt fanns några båtar. Åker man förbi slottsruinen så finns det en annan marina som ligger mitt i centrum. Lite närmre till allt. Letade aldrig efter bränsle, men det finns garanterat. Följer man hamnen bortåt finns ett stort köpcentra. På ovanvåningen finns gratis internet, men inga strömuttag.

A Coruna är en stor stad, och ganska mysig enligt mig. Hittar man bara det stora torget så finns det en saluhall en bit längre bort. Fråga efter "mercado" eller glid in på turistinformationen nära den centrala marinan. På undervåningen finns det en valig mataffär, och på övervåningen finns en fantastisk saluhall. Både fisk och grönsaker till vettiga priser och av fin kvalitet. Vi köpte en hel säck stora blåmusslor för en spottstyver. Kokt med lite lök i vitt vin från våningen under så hade vi middag för fem.

Härifrån rundade vi Iberiska halvöns nordvästspets under en nattsegling. Vi lade till i en vik norr om ön Isla Ons, cirka 30 nm söder om Kap Finisterre, Spaniens västligaste punkt. Vi gjorde misstaget att bara spendera en natt här innan vi seglade vidare till Portugal. Mellan Kap Finisterre och staden Bayona finns en liten skärgård med massor av fina öar och stränder. Tar maten slut finns det många orter i närheten. Kusten utmed Portugal är sedan helt rak, varpå man tvingas in i hamnar där man inte får ankra och måste betala hamnavgifter. De var dyra och jag tyckte inte Portugiserna gjorde ett särskilt trevligt intryck. Alla som besöker landet landvägen säger motsatsen, så jag vet inte om de har något emot båtfolk, eller bara oss...

Nästa stopp var Leixoes, som ligger precis utanför staden Porto. Vi ankrade upp i hamnbassängen och rodde in till marinan/båtklubben som låg innanför. Vi förtöjde jollen på deras brygga (inget lås) och det gick hur bra som helst. Vet inte vad det kostar att ligga inne i marinan, men några vi träffade gick in dit för att tanka vatten, och dörren till duscharna var öppen. Vi stannade inte över natten, dels för att vi ville vidare, men även för att det pågår ju aktivitet i hamnen dygnet runt så det är både starka lampor och mycket ljud.

 

Man kan även ta båten ända in till Porto. Då ligger man sedan utmed kaj inne i centrum. Jag har ingen aning om ifall eller hur mycket det kostar, eller hur säkert båten ligger. De enda dåliga erfarenheterna i stöldväg jag haft har varit i större städer. Men att ligga i en hamnbassäng i Leixoes ett par nätter kanske inte är bättre... Porto är i vilket fall absolut värt ett besök. En fantastiskt mysig och vacker stad med en enorm medeltidskänsla. Mycket att se. En dag tog slut fort, och en till hade inte skadat. Vi tog pendeltåget från Leixoes till Porto, vilket gick mycket smidigt. Biljetterna köper man i en myntautomat vid hållplatsen.
 

Härifrån seglade vi vidare till Figueira da Foz, som mina föräldrar rekommenderat (dock ej som seglare). Det var bara en rak strand utanför staden, så vi ville inte ankra, och det var ankringsförbud innanför pirarna. Vi blev då tvungna att lägga oss i marinan. Det här var första stället där man först skulle lägga till vid en receptionsbrygga, och någon form av officer (militär, polis eller tull framgick inte) skulle titta på båtpapper och pass. Sedan fick vi lägga oss vid bryggan och gå till marinakontoret, där samma officer, men utan skärmmössan mötte oss. Han skulle se samma papper, och ville sedan ha omkring €22 för en natt. Vi tyckte han var otrevlig, och priset hutlöst, så vi ville inte stanna. Han talar då om för oss att vi har rätt att ligga där i fyra timmar utan att betala och vi får använda duschar och toaletter gratis!?. Vet inte om det är standard i Portugal, eller om han bara tyckte synd om oss efter att ha sett vår lilla båt.

Det kan hända att vi bara var nedslagna av att inte ligga över natten i marinan, men vi tyckte inte att staden var något att ha. Som Porto men utan charmen. Det kanske är ett trevligare ställe om man stannar ett tag och verkligen utforskar, men vi strosade bara lite, handlade mat och hittade gratis trådlöst internet utanför en restaurang utmed kajkanten innan vi gav oss ut igen efter fyra timmar.

Vi fortsatte söderut, och eftersom jag trott att Portugal skulle vara fullt av små mysiga fiskebyar så sökte vi fortfarande efter pittoreska ankringsställen. Lite drygt halvvägs mellan Figueira da Foz och Lissabon sticker det ut en udde, utanför vilken det ligger en ö. Coolt tyckte vi, men det visade sig vara ett naturreservat som bestod av nästan enbart klippväggar som gick rakt ner i havet, med undantag för en liten, liten vik med strand, men där hade jag aldrig vågat ankra ens med en så liten båt som en Vega. Alternativet fick bli att gå mot staden Peniche på ovan nämnda udde. Jag vill minnas att det fanns fler hamnar utmärkta i vårt kort men att vi gick till sydsidan på grund av vindriktningen. Hamnen innehöll en marina som verkade vara ganska nybyggs. Vi lade oss längs med en brygga bakom en svensk Najad, och nästan omedelbart kom en man från Guardia Civil (lokalpolis?) och ville se båtpappren.
Han pekade mot hamnkontoret, men under hela dagen vi var där var kontoret obemannat.

Jag vill minnas att det här var en riktigt trevlig liten ort, med mysiga gator. Det blev mycket espresso och internetcafé innan vi åkte vidare dagen efter. Vi ville ju inte riskera att träffa någon i hamnkontoret. Nackdelen med det hela var dock att vi i och med detta inte fick tillgång till dusch och toalett, men å andra sidan såg jag ingen byggnad som skulle kunna ha hyst dessa faciliteter...

Sedan seglade vi till Cascais utanför Lissabon. Det var en stor modern marina, och som tur var så kom vi dagen då lågsäsongen började. Vi betalde därför bara omkring €15 per dygn i stället för drygt 20. Fin stad, men nästan lite för välordnad så det var inte så mycket charm enligt mig. Ett stort fort att titta på och ett vackert stenlagt torg, men sedan var det som vilket centrum som helst med affärer, caféer och gallerior. Jag tror det här nog var ett "fint" ställe, för priserna var generellt aningen högre än tidigare i Portugal. Vi stannade en eller två nätter i marinan, och sedan lade sig vår gast med Dory på svaj i bukten utanför medan jag och Mårten bilade till Málaga. Det låg gott om båtar för ankar, och eftersom vi var lite rädda för stöld så lade vi till vid marinan med jollen och eftersom jag av misstag tagit med mig ett toalettkort till Spanien så kunde vi
duscha och tvätt kläder en sista gång innan vi åkte.

Vi hade nu tröttnat på Portugals marinor och valde att ta vägen via Madeira. Vi hade dåligt väder under överfarten och valde att stanna på Porto Santo som vi kom till före Madeira. Vi lade oss i marinan, och skulle här betala ca €15 per natt, men vi flyttade ut till en boj för €10 per natt då vi gav oss ut med en annan båt för att leta efter Sun Chaser som vi sett under överfarten.

Efter ett par nätter flyttade vi ut på ankare utanför hamnpiren i stället. Enligt marinakontoret skulle hamnmyndigheten utkräva en ankringsavgift högre än den för deras boj, men vi såg aldrig röken av någon hamnmyndighet.

Ligger vinden rätt så är det inget problem att ligga här, speciellt inte som man känner någon i marinan så man kan låna nyckeln till duschen. Det är ett par kilometer att gå in till byn, och då är man aningen närmre om man är på ankare i stället för marinan. I byn finns det ett par restauranger, caféer, barer och affärer. Det finns en hyfsat stor matbutik och ett mindre närköp. Jag lyckades även hitta en järnaffär när vi behövde en. Så enklast är att fråga.

Letar man sig fram till kyrkan, vilket är jättelätt, så är det gratis trådlöst internet utanför, och saknar man dator finns det gratis att låna i huset bredvid kyrkan. Finns även platser om man vill sitta med sin bärbara men behöver ström. Helt gratis! (EU-bidragssponsrat så klart). På Porto Santo finns inte mycket att se. Spendera en dag i byn och en dag med att vandra i det livlösa berget så har du sedan sett allt.

 

 

 
 

Sponsorer

 

 

Kontakt:    marcuskrell@gmail.com             +46-70-156 82 44